Groepschats voor ouders – Dat smaakt naar meer!

De voorbije weken organiseerden we vanuit Steunpunt voor Inclusie voor het eerst groepschats voor ouders rond verschillende thema’s.

Een tiental ouders gingen samen met een medewerker van Steunpunt voor Inclusie en een ouder van Ouders voor Inclusie in gesprek. We deelden tips, aandachtspunten, ervaringen, twijfels en vragen.

Samen nadenken en uitwisselen over inclusie in een groep gelijkgestemden, én helemaal Corona-proof! Het bleek een grote meerwaarde om je als ouder ’s avonds niet meer te moeten verplaatsen om samen te komen!

We kregen fijne reacties!

“Superfijne kennismaking met andere ouders en het Steunpunt voor Inclusie! Fijn om te horen hoe andere ouders het doen. Nu weet ik heel concreet wanneer ik welke stappen kan zetten.”

“Zalig om mij eens niet te moeten verdedigen voor mijn keuze voor inclusie, maar net gesteund te worden en mensen te vinden die mee denken!‘

“Ik vond het zeer leuk en leerrijk gisteren.  Heb ik soms meer aan om andere ouders te horen dan een hele theoretische infoavond.  Ik wil zeker verder contact houden.  En je mag mij steeds meer info doorsturen”

Toekomstplannen

Dit smaakt naar meer! Zowel voor de deelnemers als voor ons!

De groepen komen in september opnieuw samen.

Momenteel is er een groep rond

  • inclusie in de kleuterklas
  • met een IAC naar het eerste leerjaar in de gewone school

 

Iets voor jou?

Lijkt het iets voor jou om over inclusie te praten met andere ouders?

Mail evelien@oudersvoorinclusie.be en we kijken of je kan aansluiten in een groep, of we rond een ander thema een groep samenbrengen.

De groepen zijn er in eerste plaats voor ouders. Als je graag jouw ondersteuner mee wil uitnodigen om aan te sluiten, kan dat.