SPORT EN JEUGDWERK: CODE ORANJE

Er werd beslist om gezien de stijgende coronacijfers over te schakelen naar code oranje voor het jeugdwerk én de sport. Wat betekent dat voor jouw kind? We proberen de info te bundelen op deze pagina.

Voor het jeugdwerk

  • Voor kinderen onder de 12 jaar mag gespeeld worden in contactbubbels van max. 50 personen.
  • Bij +12-jarigen is er een verschil tussen binnen- en buitenactiviteiten:
Binnenactiviteiten: max. 20 personen, met mondmasker.
❗️ Let op! +12 draagt nu ook binnen een mondmasker. Dit is een verstrenging.
Buitenactiviteiten: max. 50 personen per bubbel, geen mondmasker nodig.
 
  • Bij +18 verandert er niks. Je houdt nog steeds 1,5m afstand. Als dat niet mogelijk is, draag je een mondmasker.
  • Weekends, leefweken, … worden afgeraden voor +12 jarigen en leiding.

In het draaiboek van onze partner, de Ambrassade, staat uitdrukkelijk vermeld dat de organisatie van jouw kind in overleg moet gaan met jou, als ouder. Spreek dus zeker de leiding aan!!

‘Maak bij kinderen en jongeren met specifieke ondersteuningsnoden samen met hen en/of ouders/opvoedingsverantwoordelijken en eventueel de huisarts proactief de afweging op welke manier alle maatregelen gevolgd kunnen worden. Werk hiervoor indien nodig redelijke aanpassingen uit, eventueel met een vaste begeleider voor de dagelijkse noden (van sanitaire hulp tot zonnecrème smeren). Ouders en opvoedingsverantwoordelijken zitten vaak vol ideeën voor oplossingen voor mogelijke drempels. Maak ook afspraken met ouders over proactief informeren over de veranderingen.’

 

In de sport

  • Voor kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zowel de indoor- als outdoorsportactiviteiten gewoon doorgaan, ook mét fysiek contact.
  • Wie ouder is dan 12 jaar: Geen indoorsport waar je geen 1,5m afstand kan houden

 

  • Alle kleedkamers sluiten, behalve in zwembaden.
  • De richtlijnen geven aan dat men zoveel mogelijk activiteiten buiten moet organiseren. Luister dus zeker eens bij de sportclub van jouw kind of er daar wijzigingen zijn.