Verhalen uit jullie kot: ouders en ondersteuners zitten verre van stil tijdens de Corona-crisis

Ook al worden jullie overstelpt door Corona-nieuws, we willen een aantal reacties van ouders en ondersteuners met jullie delen.

Deze periode geeft ouders extra taken en rollen te vervullen, die anders gedeeld worden met een (professioneel) netwerk. Het is een zoektocht om hier mee om te gaan, maar we zien dat ouders creatieve manieren vinden.

Ook voor ondersteuners is het zoeken hoe ze er in deze omstandigheden kunnen zijn voor hun leerlingen. Men neemt actief contact en geeft tips en steun.

Wil jij een verhaal uit jouw kot delen?

Een foto, een filmpje, een fijne anekdote delen met ons en andere ouders, leerlingen en ondersteuners? Mail evelien@oudersvoorinclusie.be of post #verhalenuitjulliekot op de Facebookpagina van Ouders voor Inclusie!

Of maak jij je zorgen? Loopt de afstemming en contact met school of ondersteuner niet vlot ? Heb je vragen over het traject van je kind? Contacteer een medewerker van Steunpunt voor Inclusie, we zoeken mee en helpen waar we kunnen!

Op zoek naar verdieping?

Wij vonden ze o.a. in deze artikels:

Bijzonder pijnlijk dat in coronatijden iedereen wél de moeilijkheden van leven met beperking erkent”, een opiniestuk van kunstenaar Josefien Cornette.

Extra schouderklop voor gezinnen waar kinderen met een beperking leven”, een opiniestuk van een medewerker van Senzo.

Onderwijs in coronatijden: scholieren geven aandachtspunten voor de komende weken”, door de Vlaamse scholierenkoepel

Op zoek naar informatie?

Bekijk onze Corona-pagina.