Tentoonstelling

In analogie met de niet alledaagse tentoonstelling “Wool War” in het Musée De La Piscine in Roubaix, waar met meer dan 600 soldatenpopjes een veldslag uit WO I werd nagebootst en herdacht, wil Ouders voor Inclusie met meer dan 1000 zelfgebreide popjes een naam en gezicht geven aan inclusie.

De popjes worden opgesteld in een indrukwekkende mars en getuigen van de diversiteit die onze samenleving rijk is.

Het magische getal 1000 symboliseert de droom voor inclusie. Dit zoals in de eeuwenoude Japanse legende, waar er sprake is dat de kraanvogel duizend jaar zou leven. Wie een kraanvogel vouwt en aan iemand cadeau doet, wenst hem of haar dan ook duizend jaar geluk en gezondheid toe. Wie ziek is en duizend kraanvogels gaat vouwen, ziet zijn wens op genezing in vervulling gaan op het moment dat de laatste kraanvogel klaar is. Zal, als het duizendste popjes klaar is, de wens om elk kind, elke jongeren, hoe ‘anders’ ook, een volwaardige plek te geven in de samenleving in vervulling gaan?

Waar en wanneer kan je de tentoonstelling bezoeken?
Gent

Wanneer?
Van 26 september 2016 tot en met 14 oktober 2016.
Alle dagen open van 10u tot 17u, op maandag van 14u tot 17u

Onder het motto samen sterk, slaan ‘Ouders Voor Inclusie’ en ‘Samana Midden-Vlaanderen’ de handen in elkaar om de inclusiemars opnieuw in Gent tentoon te stellen.

Waar?
Sint-Niklaaskerk, Gent

      
   
Hasselt

Van 7 september 2016 tot en met 22 september 2016 stond de inclusiemars opgesteld in de Lavendelhoeve te Hasselt.

De mars werd feestelijk geopend op 7 september door burgemeester Hilde Claes als meter en Martin Oluwadiran als peter. Mustafa Kör stelde op de opening zijn nieuwste dichtbundel voor.

     
 
Brugge 

Vanaf 23 juni 2016 tot 23 augustus 2016 stond de inclusiemars opgesteld in de etalage van tspelopdewagen.

      
Gent

Van 23 maart 2016 tot 3 april 2016 stond de inclusiemars opgesteld in de Drongenhofkapel.
830 mensen bezochten de tentoonstelling! Verschillende popjes kregen een naam en verschenen dan ook in kleur op de website: duizend popjes