Publicaties van OVI

Prijs: € 2,50

 

BESTEL
Inclusie, Waarom? Daarom!

Een heerlijk boekje om samen van te genieten, een klein boekje om een grote wijsheid te verspreiden: waar een wil is, is een weg. Als je samen ergens voor gaat en alle talenten bundelt, wordt zelfs de grootste onderneming “iets van niets”.

Deze vertaling van het boekje ‘Quatre petits coins de rien du tout‘ illustreerden we met voorbeelden uit onze omgeving. Bij het bestellen van deze brochure samen met de brochure ‘Wegwijs in het inclusief onderwijs‘ wordt gratis (zolang de voorraad strekt) een mapje aangeboden, waar deze 2 brochures samen met de nog uit te geven derde brochure, kunnen worden in opgeborgen.

tijdelijk niet beschikbaar
BESTEL
Wegwijs in het inclusief onderwijs

Ouders botsen vaak op verschillende muren als ze de weg van het inclusief onderwijs willen bewandelen en zitten hierdoor met –vaak dezelfde- vragen. In deze brochure willen we ouders praktische informatie aanbieden waarmee ze zelf aan de slag kunnen; daarnaast vind je ook nuttige links over wetgeving, publicaties en nuttige adressen.

Deze brochure wordt herwerkt en is tijdelijk niet beschikbaar.

Uitverkocht
BESTEL
Voorbij de vraagtekens

Leraar zijn is een belangrijke, spannende en veeleisende opdracht. Daarbij wordt de leraar telkens voor nieuwe uitdagingen en eisen gesteld. Het opvangen van een divers publiek aan leerlingen binnen het gewoon onderwijs is daar één van.

Dit boek brengt, op basis van interviews, verhalen van leraren die inclusie hebben zien/doen werken. Zeventien leraren uit kleuter-, lager- en secundair onderwijs vertellen over hun klaspraktijk. De terugkerende thema’s, gemeenschappelijke patronen en sleutelmomenten uit deze verhalen worden vervolgens nader bekeken.

De auteurs gaan dieper in op de komst van het kind op school, de onzekerheden van leraren, de participatie binnen de klas, de sociale relaties, communicatie en teamwerking en de rol van ondersteuning.

Dit boek richt zich tot iedereen die begaan is met inclusief onderwijs : leraren, zorgcoördinatoren, leerlingbegeleiders, directie, ouders, Gon en Ion- begeleiders, therapeuten, ondersteuners,…

Prijs: € 5,00
BESTEL
Inclusief 10 jaar onderweg

Ter gelegenheid van de 10de verjaardag van Ouders voor Inclusie werd dit compilatieboekje gemaakt.

Het is een verzameling van artikels uit de verschillende eerder verschenen verslagboekjes van de inclusiedagen, telkens aangevuld met een update. Als illustraties werden foto’s gebruikt van de fototentoonstelling “Schijnwerpers op inclusie.” van Norbert Maes.

Bestellen

Bestel hier publicaties van Ouders voor Inclusie.

Al de aangeduide prijzen bij de publicaties zijn exclusief verzendingskosten.

Je betaalt nu nog niets. Bij levering ontvang je een factuur en een overschrijvingsformulier.

Velden met een * zijn verplicht in te vullen.

Ik wens volgende boeken te bestellen:*

Inclusie, Waarom? Daarom!Voorbij de vraagtekensInclusief 10 jaar onderweg

Als u een bepaalde publicatie meer dan 1 keer wenst te bestellen, dan kunt u dit hier aangeven

Naam en voornaam*

Straat en nummer*

Postcode & Gemeente*

Land*

Telefoonnummer*

E-mailadres*