Inclusie. Waarom? Daarom! (€2,50)

Een heerlijk boekje om samen van te genieten, een klein boekje om een grote wijsheid te verspreiden: waar een wil is, is een weg. Als je samen ergens voor gaat en alle talenten bundelt, wordt zelfs de grootste onderneming “iets van niets”.

Deze vertaling van het boekje ‘Quatre petits coins de rien du tout‘ illustreerden we met voorbeelden uit onze omgeving. Bij het bestellen van deze brochure samen met de brochure ‘Wegwijs in het inclusief onderwijs‘ wordt gratis (zolang de voorraad strekt) een mapje aangeboden, waar deze 2 brochures samen met de nog uit te geven derde brochure, kunnen worden in opgeborgen.

BESTEL

Wegwijs in het inclusief onderwijs.

Ouders botsen vaak op verschillende muren als ze de weg van het inclusief onderwijs willen bewandelen en zitten hierdoor met –vaak dezelfde- vragen. In deze brochure willen we ouders praktische informatie aanbieden waarmee ze zelf aan de slag kunnen; daarnaast vind je ook nuttige links over wetgeving, publicaties en nuttige adressen.

Deze brochure wordt herwerkt en is tijdelijk niet beschikbaar!


Inclusief 10 jaar onderweg. (€5,-)

Ter gelegenheid van de 10de verjaardag van Ouders voor Inclusie werd dit compilatieboekje gemaakt.

Het is een verzameling van artikels uit de verschillende eerder verschenen verslagboekjes van de inclusiedagen, telkens aangevuld met een update. Als illustraties werden foto’s gebruikt van de fototentoonstelling “Schijnwerpers op inclusie.” van Norbert Maes.

BESTEL

GOL(L)D (€20,-)

Het ondersteuningsconcept GOL(L)D: Gericht Ondersteunen van Leraren in het Leren omgaan met Diversiteit, is een ondersteuningsconcept dat het diversiteitsdenken koppelt aan activerend ondersteunen waardoor de leraar de regie in eigen handen houdt.

In het boek gaan de auteurs dieper in op de vernieuwde onderwijssituatie na de invoering van het M-decreet en de implementatie van de ondersteuningsnetwerken. Hun bijdragen bieden inzicht en concrete handvaten in het denken rond diversiteit waarbij zij stil staan bij de positie van de verschillende ondersteuners binnen de school. Leren omgaan met diversiteit in de klas is een steun voor leraren, zorgcoördinatoren, ondersteuners, pedagogische begeleiders, CLB-medewerkers, …

BESTEL
Bestellen

Bestel hier publicaties van Ouders voor Inclusie.
Al de aangeduide prijzen bij de publicaties zijn exclusief verzendingskosten.
Na bestelling bezorgen we jou per mail een factuur (inclusief verzendkosten). Mits akkoord wordt je bestelling asap verzonden.