Sien

Een vastgelopen traject ombuigen tijdens een gesprek

Over dit project

De projectmedewerkers van Steunpunt voor Inclusie ondersteunen ouders van kinderen met een beperking die op drempels en barrières stuiten tijden het inclusietraject van hun kind. Vaak krijgen de projectmedewerkers te maken met vastgelopen situaties. Het is dan niet altijd eenvoudig om tot een gedragen oplossing te komen dat ten goede komt voor het kind met een beperking. Een mama vertelt hoe ze het aangepakt heeft en hoe het verlopen is.

Hoe voelde je je voor het gesprek? 
Ik ging vooral ‘open minded’ naar het gesprek omdat je niet op voorhand weet hoe het gaat verlopen. Ik was ook wel zelfzeker, doordat ik voor mezelf een voorbereiding had gemaakt. Ik had een lijstje gemaakt met alles wat ik besproken wou hebben.

Hoe voelde je je na het gesprek? 
Na het gesprek voelde ik mij opgelucht. Ik heb mijn bezorgdheden eens kunnen vertellen en ze zijn gehoord. Ik voelde mij tevreden. We hebben iets kunnen bereiken.

Is er voor jou en Jan een oplossing gevonden?
Ik wou vooral duidelijkheid over hoe de ondersteuning verliep en dat hebben ze goed verduidelijkt. Verder wou ik een betere communicatie en op de hoogte gebracht worden over de doelstellingen van mijn zoon en het verdere verloop van de ondersteuning. Voor het gesprek hadden we geen inspraak of werden we niet op de hoogte gebracht als mijn zoon besproken werd op een overleg. Nu zijn we overeengekomen dat ik tijdig op de hoogte word gebracht, zodat ik ook mijn bemerkingen kan doorgeven en die dan besproken kan worden. Ook na het overleg zal ik nu een beknopt verslag krijgen. Dit zal niet enkel voor mij zo zijn, maar voor alle kinderen die ondersteuning krijgen op onze school.

Waarom denk je dat dit gesprek goed gelukt is?
Alle partijen stonden open om naar elkaar te luisteren en naar oplossingen te zoeken, daardoor heb ik ook kunnen bereiken wat ik belangrijk vind en dat is een goede communicatie!

Dank je wel voor je getuigenis!